Värm oljan till medelvärme. Auberginecurrymed vitlök ochtomat, 4 portioner. 500 g aubergine (eller 1 stor)ca 1 dl olivolja6 vitlöksklyftor, hackade3 gula lökar, tunt skivade4-6 gröna chilifrukter, grovt skurna0,5 tsk gurkmeja2 tsk röd chilipeppar5 tomater, tunt skivade2 msk pressad citron1,5 tsk saltSkiva auberginen i centimetertjocka halvmånar. Sänk värmen och tilsätt aubergine, lök, chili, gurkmeja och chilipeppar och fräs under omrörning ca 10 min, tills auberginen fått färg. Sätt till tomaterna, citronsaften och salt, rör om och låt koka på låg värme 5-10 min, tills auberginen är mjuk. 5 tomater
Vegomåndag igen, och jag bjuder på en lite annorlunda vegansoppa med svartkål. Jag upptäckte den i butikshyllan - nyss hemkommen från Italien - och kastade mig raskt över den
Salladen gjorde jag på kikärter, tomatoch fetaost, som jag blandade med olivolja och balsamvinäger. Blanda tomater, gurka och kikärtor med olivolja och vinäger
Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfilé stekt med vita bönor, ugnsbakade tomatermed fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
pastasvarta oliverkikärtor, en liten burksoltorkade tomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.