Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Smält lite flytande smör i stekpannan och låt gul lök, vitlökoch soltorkade tomater mjukna i smöret
Jag fick en hel del uträttat och både smått och gott fick följa med hem. Nu tänkte jag bjuda på ett kycklingrecept med smarrig fyllning som jag lagade ikväll
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Lägg i vitlöken och koka pastan al dente, tillsammans med vitlöken, enligt anvisningen på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.