Att gå upp i vikt kan vara ett lika stort problem för många som att gå ned i vikt för andra. Nog att kommentaren ”Ät mer” kan kännas provocerande, men det är faktiskt lösningen
Kavla ut den ena degen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk. Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop den som en rulltårta
Vet att många nu för tiden strävar efter att gå ner i vikt och det finns ju hur mycket tips som helst om det på nätet, men det finns tyvärr inte riktigt lika mycket fokus på tips hur man istället går upp i vikt
Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Lika mycket som man ska planera hur en tårta ska se ut, vilka färger och dekoretioner man ska ha på tårtan, lika viktigt är det att kombinera smaker och färger innuti
Så galet gott och ett ganska roligt sätt att bjuda på också. Sa jag att det var magiskt gott. En perfekt rätt att göra några timmar innan, sätt den bara i kylen så är det bara att plocka fram när gästerna är på plats
Så ända in i hoppsan god, och jag har haft den stora lyckan att få äta den två gånger på en vecka. Japp först var jag tvungen att provbaka godsaken och sen ha det förskräckligt tunga och ansvarsfyllda uppdraget att vara testpanel
Toppingen. Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager. Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen
Det kan vara lite klurigt att få till frostingen så att man får med alla färger i den när man spritsar, men jag har ett litet knep som jag tänkte dela med mig av
Det är safttider, både för att dricka och göra saft. Mamma använde de sista, träiga, rabarberna på sensommaren för att koka mängder av saft som sedan frös in för att drickas när nästa sommar kom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.