Fyll formarna upp till kanten och dra med ett finger längs med insidan av formen hela vägen runt. Om något är svårt är risken stor att jag kommer misslyckas och det gillar jag inte
d , bullarna var saftigt fyllningen var riktigt smarrig och underbar. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg
Såklart bakar jag den hela året om, men oftast byter jag då ut jordgubbarna mot något annat, som granatäpplekärnor till vintern, blåbär till hösten och varför inte hallon till våren, som alltid är det bara att testa sig fram
Skölj quinoan ordentligt och koka den i vattnet tills all vatten har kokat bort. Jag älskar också att den sköter sig självt i ugnen och alla smaker gottar till sig där inne
och jag mår ok förutom att högra sidan av kroppen ömmar och jag är lite blåslagen. Ta ut äggen i god tid så att de blir rumsvarma, viktigt så att inte chokladkrämen skär sig när du gör den
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
En smaksak, så prova dig fram vad som passar just dig bäst. att så många av er uppskattar mina recept här inne, det sporrar mig att baka ännu mer och får mig att gnugga de där idéknölarna för att komma på fler godsaker
För att göra det enkelt har jag gjort ett schema där de olika sysslorna är uppdelade veckovis, man har alltså varje sak en hel vecka, där kan man gå och kolla om man glömt bort vad man ska göra och det är lätt för mig att se vad alla har för syssla om jag mot förmodan skulle behöva påminna någon
Bred hälften av fyllningen över plattanoch rulla ihop den som en rulltårta. Kavla ut den ena degen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk
När jag var liten och andra barn tjatade om att köttbullar och pannkakor var deras favoriträtt så kunde jag kontra med räksmörgås, raggmunk, kålsoppa eller inlagd strömming
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Ta bort fröna och köttet omkring fröna. Skölj noga bort köttet som är kring fröna. I USA har de lyxen att kunna köpa det färdigt på burk, det finns tyvärr inte (än) i Sverige, men göra egen kan vi
Vad bjuder man frälsta köttätare på för nåt som de kan klappa i händerna lite åt, liksom kunna förstå att vego-kost är bra och inte ba *rynka på nästan* och drar "jaha vad är detta för kaninmat"-snacket
För när man väl står där och degen jäst klart och kompotten inte vill koka ner riktigt så snabbt som en annan vill är det lätt att, som jag, ta bort kompotten från spisen lite för tidigt, vilket medför att mycket av rabarberkompotten rinner ut när degen senare ska rullas ihop och det blir en himla sörja på bakbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.