Man är det när man säger att tiden går så vansinnigt fort att man inte hinner med längre. Idag fick jag iallafall till ett besök i Ullared och fick fyllt på skåpen här hemma med diverse bra-ha-grejer, å så lite hink och spade och diverse trädgårdsleksaker för grabben
Saknar Maria, måste hinna messa henne i kväll också. Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Slå på olja sådet täcker och sätt på locket. Kolla gärna till tomaterna efter två timmar så att de inte redan är klara, dvs när de inte längre vätskar och har börjar torka till
1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Så blev det då fredag, sista dagen på första arbetsveckan. Det bästa med att vara tillbaka i vardagen är när man landar in lite lagom trött med ungar, väskor och kassar efter slutförd vecka
Det är inte många ingredienser med i receptet men det krävs faktiskt inte så mycket mer för att njuta av en otroligt god middag, var smak har sin plats och det finns ingen större konkurrens på tallriken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.