Nu har jag dessutom bästa tipsen om hur du enkelt steker perfekta rårakor. När jag då började steka mina rårakor så började det ryka lite oroväckande och alla kom med egna tips på hur jag skulle göra
Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Ingredienser Portioner. 4 1 kg potatis (fast sort) 4 ägg 2 msk vetemjöl 1 tsk salt smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera rårakorna med skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet
4 portioner Ingredienser 1 kg potatis, King Edward, Fontane, Mandel eller vilken sort ni tycker om 1 dl mjöl 3 dl rivna morötter ½ squash, grovriven 1 ägg 1 ½ dl ströbröd 2 msk margarin eller smörolja 2 krm svartpeppar 1 tsk salt Av
För första gången gjorde jag rårakor, och det till förrätt på nyårsafton. Jag rev potatisen på ett rivjärn och stekte rårakorna direkt i en stekpanna, lade på en plåt och värmde sedan allesammans i ugnen när det var dags att äta dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.