ett recept på Ankarstock där man ska göra en fördeg ena dagen som ska jäsa i kylen över natten. Bläddrade lite i senaste numret igår när det var lite lugnt på jobbet
Till lucia bakade jag pepparkakscupcakes med kanelfrosting. Fick för mig att jag skulle bjuda sambons arbetskompisar på minicupcakes när de hade luciafika
Dag 2 - dags att baka Ankarstocken. Låt ankarstock bröden jäsa på plåt eller i formarna under bakduk i 30 minuter. Grädda Ankarstockarna i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills ankarstock bröden har en innertemperatur på 80 grader
Ankarstock, 4 limpor. Det är långt mellan matbrödsbaken, men idag blev det tid för några limpor. De här ska man göra en fördeg till, helst dagen innan, men i morse blandade jag ihop den och bakade limporna efter middagen
Ett bra sätt att ta tillvara på kanter från tårtbottnar är att göra egna dammsugare. Jag har fått endel kanter när jag har gjort figurtårtor, de har jag lagt i påsar och frusit ner för att häromveckan ta upp och använda när jag blev sugen på att göra dammsugare
I Leva&Bo nr 25/2012 var det med recept på olika saker att göra med jordgubbar. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Igår firade vi min morbror och hans mans bröllop. De gifte sig i höstas men hade bröllopsfest nu. Jag fick äran att baka tårta, det skulle helst vara en fräsch somrig tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.