Fluffigt ris toppad med syrliga zereshkbär. Ett ljuvligt gott ris som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter, lika gott vid grytan eller till grillad kyckling
adas polo och HÄR. Masto khiar Shirazisallad eller persiskt salladsfat Gör såhär. Tahchin är en stor favorit, saffransrismed kyckling toppad med zereshk
Med den malda kanelen forman man ett kors, så att puddingen delas i fyra delar. Blanda först ner socker i riset, lägg i smör, saffran, sen den hackade mandlarna och pistaschnötterna
Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd. Blötlägg riset och linserna i 30 minuter, häll bort vattnet. Stek ris och linser i 5 cl matolja i 10-15 min, blanda ner grönsakskråm, dill, persilja och basilika samt kryddor och fortsätt steka i 10 minuter till. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré. 150 g ris. 150 g gula linser
Servera kycklingspetten medzucchiniriset och lite extra yoghurt. Zucchiniris. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar
Servera soppan som den är, eller med en klick naturell yoghurt som jag gjorde. Denna soppa som på persiska heter shoorba-ye yazdi är väldigt mättande tack vare linserna, men framför allt tack vare dumplingsen
Sila av riset i durkslag, spola med kallt vatten så stärkelsen försvinner. Vill ni prova kan ni försöka att laga upp den underbara guldgula rislådan, Tahchin, en rätt som tar sin tid att lag men är värd sin vikt i guld
Fluffigt persisktrismed en gyllene krispig tadigbotten. En tadigbotten kan göras med potatis, bröd, ris eller yoghurtris som jag har gjort i detta recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.