Sprang på en fin fin Marulk i fiskdisken i affären idag. En kraftfull marulk med kungen av de svenska ostarna till som krydda och en lite lenare ost/basilkacreme som svalkade vävde ihop kvällens middag
Min kärlek tipsade mig om denna supergoda kaloribomb. Men ska det va gott - ska det va fett. och självklart glömde jag min kamera hemma när jag skulle göra iorning detta underbart goda tipset hemma hos min kärlek
Goda munsbitar där spröd mördeg möter krämig Nutella. Ca 20 små. 150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker3 dl havregryn1 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker
800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulken i ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarna i ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarna i ugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå i ugn ca 15 minKLART
Har precis avnjutit en god middag med min kärlek och hans föräldrar. Riktigt smarrigt. Tur att dom kunde komma med så kort varsel, hade ju nästan varit lite sorgligt att inte passa på att bjuda in matgäster när man bjuder på nåt så lyxigt som rådjur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.