Om ni som jag nu inte fått i er tillräckligt med fisk i helgen, så kommer här en rätt ni kan testa. Vi åt potatismos till, hade några stackare som övervintrat som fick ställa upp och bli mosade
Ofta kan jag känna när man har gjort de där köttbullarna, biffarna, limpan, hela kycklingen, kotletterna att åhh nu måste jag göra en sås också-så meckigt
Ta bort kanten på formen och klipp bort bakplåtspapperet runt om så att de fina sidorna syns. Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Har ni inte hunnit med det eller bara inte orkat, så är det här ett recept för er också. Strawberry Mojito - 1 persett gäng mosade halvtinade jordgubbar1 msk råsocker4 cl ljus rom1/2-1 dl bubbelvatten1/2 lime i bitarca. 1/2-1 dl bubbelvatten. 1/2 lime i bitar
Kakan borde få en fin skorpa och inte kännas helt genomkladdig. Om du vill göra det är det bara att halvera receptet på chokladbotten men glasyren kan du göra som vanligt ändå
Himla gott blir det och jag kan tänka mig att det passar utmärkt till en riktigt fin köttbit. Sedan kan man mixa svampen och blanda den i köttfärs till exempel, eller lägga den i en omelett
Det kanintebli bättre än så. Inte det roligaste direkt, men vi jobbade tillsammans hela familjen och då blir det roligare, tillsammans med musik som poppade i radion och en gin/tonic
Bullarna blev mjuka och saftiga och inte alls torra som en del glutenfria bullar ibland kanbli. Däremot kan en god kanelbulle definitivt bidra till en stunds njutning, och det är inte heller att förakta
Men ibland kommer jag över recept som till och med jag kan göra, och som blir bra. 500 g blandfärs1,5 dl grädde1 ägg2 små rivna potatisar½ riven gul lökSaltPepparSockerBlanda ihop ägg med grädde, lök, potatis och kryddor. 2 små rivna potatisar
Gulasch kan göras antingen som soppa eller som gryta, men för mig är det nästan detsamma för jag äter den gärna med mycket rotfrukter i som en egen rätt utan tillbehör
Den går bara inte utplåna. Pressa 1-2 vitlöksklyftor och mixa allt med en god olivolja. Lägg blad på bakpappersklädd plåt, droppa olja över och rosta på ca 225 grader i ugnen
Under dessa goda vinbär gömmer sig Chiapudding gjord på. (Du kan ställa burken med chiapudding i kylskåpet övernatten och sedan ta fram den till frukost)
Ja, det sistnämnda kunde jag bara inte låta bli att lägga till. Inte mig emot. I morgon blir mina kära arbetskollegor utsatta för provsmakning, Får se om den går igenom där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.