Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
4-6 portioner. Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min. Relaterade 4-6 portioner 2 burkar tonfisk i vatten
Mat & Middagar. Veckans middag. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
På en av mina favorit-inspirationsbloggar hittade jag ett otroligt lockande recept på morots- och jordnötsbiffar, som jag verkligen vill rekommendera er att testa
-). -). Den marinad som blir kvar i bunken - häll den över spetten. 1½-2 dl Hoisinsås. 1-2 msk Sambal Olek. 30-40 Grillspett i trä. Skär eller klipp sedan lövbiffarna i remsor, ungefär 2 - 2,5 cm breda. Helst ska köttet ligga i marinaden över natten, 12-24 timmar, men det funkar ju också att fixa till detta på morgonen och sedan steka på kvällen. När det är dags för köttet att tillagas värmer du ugnen till ca 175-200 grader. 1½-2 dl Hoisinsås. 1-2 msk Sambal Olek. 30-40 Grillspett i trä. Helst ska köttet ligga i marinaden över natten, 12-24 timmar, men det funkar ju också att fixa till detta på morgonen och sedan steka på kvällen
Fläskytterfilé skivat i 2-3 cm tjocka medaljonger, peppra, salta och stek på båda sidorna. Lägg i färska kantarellerna då de vätskas pudra över med 1-2 msk vetemjöl. När de har fått en fin färg, slå på 2 dl grädde, rör om fyll på med 2 dl mjölk och 1/2-1 dl vitt vin ( vinet ej nödvändigt, men gott) låter puttra en 10-15 min fyll på med grädde eller mjölk om det behövs. 1/2-1 dl vitt vin. 10-15 min
Dragon är en av mina favoritkryddor, så när jag såg det här smarriga receptet på kyckling i dragonsås med knaperstekt bacon till var jag bara tvungen att laga det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.