Hel laxsida i ugn under citronpestotäcke 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills innertemperaturen är strax under 60 grader. 4-5 port. 800-900 g hel laxsida med skinn. ca 25-30 minuter till
Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min. Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
Det blev väldigt gott, kycklingen saftig och såsen smakade mer - gärna med sked. Tack för alla era fina kommentarer på vår 2-årsdag igår, så himla kul och sporrande att läsa dom alla
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Det såg så himla gott ut, så i söndags testade vi det här hemma
-). Från början var det tänkt att vi skulle bli ca 12 pers på julafton med en del storätare och killen i saluhallen där jag köpte kalkonen sa att jag skulle behöva ca 8-9 kg. 200-300 g smör. Kan ta 30-40 min. ca 8-9 kg J. 200-300 g smör
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Enligt vad jag läst i tidigare recept ska man ha med något syrligt - därav balsamvinägern. (Har du ont om tid, öka med 1 dl vatten, och kör på Hög i 4-5 timmar
Garnera med 3-4 citronskivor på toppen. Mmm. idag lyxade vi till oss rejält i matväg. För några dagar sedan köpte jag en hel laxsida och idag var det dags, men även första gången jag tillagar en hel laxsida helt själv
6-8 portioner Ca 1,5 kg laxsida 200 g färskost (läs tips nedan) Saften från en halv citron Salt & peppar 1 dl vatten Smaksättning till färskosten. 6-8 portioner Ca
Jag fortsätter att sätta min slowcooker på prov. Denna gång hade jag två hela färska kycklingar. Jag googlade på recept och hittade bara att 8 timmar på LOW i slowcookern och massa uppmaningar att man tar det man gillar
600 g fläskfilésmör till stekningsalt och pepparolivoljakörsbärstomaterfärsk timjan1 vitlöksklyfta0,5 tsk sockerWhisky- och kantarellsås. Låt alltsammans steka i ugnen ca 1-1,5 timma eller tills köttet nått innertemp 70 grader
Smaka av med 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar. 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar. Fortsätter på veckans tema fisk, måndagens och tisdagens inlägg hittar du här och här, och har kommit till fisk som snabbmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.