Kummel. Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummeln med smör medans du steker den. 600 g kummel. Börja med att portionera kummeln i 4 bitar. 600 g kummel
Vid fiskdisken bredvid hittade jag den i Spanien så uppskattade fisken kummel, merluza på spanska. 4 bitar kummel, gärna med skinn på så håller de ihop bättre under tillagning. 4 bitar kummel
Gör så här Gräddmjölkskokt kummel. Lägg bitarna av kummel i en liten ugnssäker form. 600 g kummel, gärna ryggbiten. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Gräddmjölkskokt kummel. 600 g kummel, gärna ryggbiten 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 kvistar färsk timjan 2 tsk salt Potatiskräm med purjolök
Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
Nu är det säsong för Kummel. Kummel 1kg med ben för 4pers200gram bladspenat250gram färska ekologiska champinjoner1liten gul lök1vitlöksklyfta100gram Smör1färsk rödbetarivet skal från en halv Citronsalt och svartpepparsmör till att steka iSätt ugnen på 160graderSlata och peppra Kummeln och lägg i ungsfast form
Just det ja, kummelkotletterna stekte jag lätt i stekpanna för att sedan låta bli färdiga i ugnen. Varför tittar de konstigt på mig när jag kommer till fiskdisken och vill ha två kotletter på 300 gram av kummel
Kummel är en fantastisk och ofta förbisedd fisk här uppe hos oss. Nere i Spanien och Frankrike håller man kummeln för en av de finaste fiskarna, där heter den merluza på spanska och merlu på franska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.