Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummelnmed smör medans du steker den. Kummel. Ta upp chipsen med en hålslev eller något liknande, lägg på hushållspapper, salta och låt torka
Vid fiskdisken bredvid hittade jag den i Spanien så uppskattade fisken kummel, merluza på spanska. Vid ett av mina besök på Stockholms Matmarknad i Sturegallerian där jag gärna går och köper fräscha ekologiska grönsaker från namngivna svenska men även franska och italienska bondgårdar kom jag hem med underbara bönor, morötter och slätbladig persilja
Kummel är en fisk som jag inte tillagar så ofta men den är riktigt trevlig och tillsammans med lite goda tillbehör blir detta en härlig färgglad måltid
Krydda fisken med italienska örter, salt och peppar. Servera gärna med en krispig kålsallad. Stek dem på ett bakplåtspapper, som är lätt penslat med olja, i ugn i ca 8 minuter till gyllene och krispiga
Just det ja, kummelkotletterna stekte jag lätt i stekpanna för att sedan låta bli färdiga i ugnen. Koka knölarna och mosa, mixa stampa med smör och grädde samt salt&peppar
100gram Smör1färsk rödbetarivet skal från en halv Citronsalt och svartpepparSå här gör du Rödbetssmöret, skiva 100gram Smör, skala Rödbetan och riv den på fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop och smaka av med Salt och Peppar 100gram Smör
Den är inte vacker att se på, vilket kompenseras rikligt av dess fasta vita kött med sin fina smak. Kummel är en fantastisk och ofta förbisedd fisk här uppe hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.