Örtbakad lammfilé med getostpotatisterrin
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammfilé400-500 g lammfilé 1,5 dl blandade örter, hackade (persilja, basilika, timjan, rosmarin) 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • Potatisterrin1,2 kg potatis 2 dl crème fraîche, lätt 200 g chèvre, fransk getost 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar, nymald 2 ägg (stora) 1 dl persilja, finhackad 1 dl basilika, finhackad
  • Sås2 dl rött portvin 3 dl rött vin 2 dl vatten 4 msk koncentrerad kalvfond 2 tsk Maizena majsstärkelse 50 g smör 2 msk timjanblad, färska eller 1 tsk torkad timjan 2 msk mejramblad, färska (eller 1 tsk torkad mejram) 2 tsk tomatpuré 0,5 klyfta vitlök, liten, pressad
  • Till servering sparris sockerärtor

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.