Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Strö sist över basilika och riven ost. Blanda krossade tomater med salt, peppar och chili. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form
Så helt plötsligt hade jag köksbänken full med en del "snart-passerar-jag-utgångsdatum"-påsar. Har de också med kompisar vet man att mellisförrådet töms på ett kick
GÖR SÅ HÄR. Favoriten är Salmalax, en superfärsk lax som odlas ute i havet i stora kassar med mycket svängrum och som filéas och packas bara fyra timmar efter den har fångats
Enligt receptet står det en ”kruka basilika”, men vi körde fryst version eftersom vi fick det med i ICAs matkasse och inte själva hade någon färskbasilika hemma
Är de tjocka så halvera dem först. Nu i dessa snåltider då de flesta har handlat upp sitt kapital på onödigt dyra julklappar till allt för många så sitter det väl perfekt med billig mat
I min lokala Konsum-butik räknar jag till fjorton olika varianter på burk. Här har jag bara räknat med de såser som finns på plastburk, det finns ju också färdig bearnaise på små tetror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.