Låt sjuda under lock tills äpplena känns nästan mjuka, 5-10 minuter, beroende på äppelsort. Blanda äppeljuice, vatten, sirap och kardemumma i en låg vid kastrull
En win-win för alla – äpplena går inte till spillo och ligger och ruttnar i trädgårdarna och vi som inte har lyckan att ha egna äpplen får ta del av fantastisk svensk frukt
1 boll mozarella - 100 g. ca 10 - 12 plommon - urkärnade. 2 tsk flytande honung eller fruktsirap - jag använde min ljuvliga rabarbersirap från Evenstorp som jag köpte på semestern i sommar. Förgrädda i 200 grader ca 10 - 12 minuter. Grädda i 220 grader ca 10 - 15 minuter. 1 boll mozarella - 100 g ca 75 g mascarpone. ca 10 - 12 plommon - urkärnade. 2 tsk flytande honung eller fruktsirap - jag använde min ljuvliga rabarbersirap från Evenstorp som jag köpte på semestern i sommar
I år verkar vara ett riktigt äppelår. Iallafall i vår trädgård. Vi har otroliga mängder äpplen, men de är ganska sura och inte så goda att äta som de är
I år verkar vara ett riktigt äppelår. Iallafall i vår trädgård. Vi har otroliga mängder äpplen, men de är ganska sura och inte så goda att äta som de är
Äppelpäppel överallt så nu var det minsann dags för äppelpaj. Den här gången provade jag att göra lite kolasås och snurra runt äpplena i, vilket blev himlans lyckat
Lägg 5 liter oskalat men urkärnat äpple i skivor/ bitar i en 10-literskastrull. Alla dessa äpplen. Förra året var ett dåligt äppelår, i år ett mycket bra
2 med havrebottenÄppel-franginpanepaj smaksatt med calvadosEn sats mördeg (provade också ett havrebotten, men den var alldeles för söt)3-4 inhemska syrliga äppel1 msk citronsaft1 msk kanel1 msk sockerFyllning125 g mjukt smör125 g socker2 ägg1 msk vetemjöl125 g mandelmjöl2 msk calvados (eller enligt smak)Tillred mördegen enligt receptet och tryck ut den i en form, förgrädda i ca 10 min (175 grader)Skär äpplena i skivor, blanda i citronsaft, kanel och socker. 3-4 inhemska syrliga äppel
Låt koka ytterligare 5-6 minuter. Det sägs vara ett fantastiskt äppelår i år. Alla med en trädgård tycks vittna om att de har ovanligt mycket frukt de inte kan göra av med i år
----------------. ----------------. --------------------. -----------. Det går lika bra att göra en stor och även att dubbla receptet och göra en stora för runt 8-10 personer. 4-5 st plommon. 200 grader, ca 15-20 minuter. 4-5 st plommon
Låt småputtra 30-40 min beroende på köttbitarnas storlek. Låt småputtra ytterligare 30-40 min. Jag pratade med min bror i telefon i går kväll och han undrade hur det var eftersom det var länge sedan jag skrev något på bloggen
KÖKSTRÄDGÅRDEN - Le Jardin Potager - The Kitchen Garden - La Huerta - L'Orto. This post "Enkelt recept på äppelmos"was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.