4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kom att tänka på en nyttig och god vegetarisk bolognese jag testade för ett tag sedan. Typ quorn, halloumi och grönsaksbaserade köttsubstitut är okej att servera
Häll mjölet och saltet på en mjölad arbetsyta och gör en grop i mitten. Häll ner jästblandningen och resten av vattnet i gropen och arbeta samman till en deg
Lammfärs är ju som regel ganska fet, och det gjorde denna bolognese till en krämig höjdare. Jag gjorde inget remarkabelt, men det var väldigt gott med lammfärs, och inte minst att krydda den med rejält med fänkål
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Med det vita vinet och avsaknaden av grädde blev det en så kallad klassisk Pasta Bolognese, vilket jag tolkar som att det är den mest rätta pastarätten från Bologna
Smaka av bolognesen med salt och svartpeppar. Hacka lök och vitlök fint. Smaka av bolognesen ytterligare en gång innan den serveras med nykokt pappardelle och grovriven parmesan
Det är Paolo Roberto som har lanserat en pastaserie, med både såser och pasta, och efter ha läst hyllningar hos våra vänner "Bara en kaka till" och "Remsans Bistro" kände vi oss sugna på att testa pastan själv
Salt och peppar. Här kommer receptet på en grym bolognese som jag gjorde för ett tag sen, grymt god till bönpasta, LowCarb pasta, ris, bulgur, mathavre, matvete osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.