Äppelkaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl, 180 g
  • 1 äkta vaniljsocker
  • 1 bakpulver
  • 1 strösocker
  • 1 smör
  • 1 ägg, 60 g
  • 1 äpplen, ca 600-750 g
  • 1 florsocker
  • 1 vispgrädde1. Mördeg: Blanda alla torra ingredienser i matberedare eller i en skål. Finfördela smöret i blandningen. Blanda ner ägget och arbeta hastigt ihop till en deg.2. Dela degen i 2/3 och 1/3. Kavla den stora degbiten mellan bakplåtspapper med lite mjöl ut en rundel som går upp på kanten eller tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kavla ut den mindre biten till lock. Lägg in båda delarna i frysen 10–20 minuter. Om degen är för lös kan den stå i kyl en stund före kavlingen.3. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.4. Fyllning: Skala eventuellt äpplena och grovriv dem direkt över degen. Täck med locket och jämna till kanten. Nagga locket på flera ställen med en gaffel.5. Grädda på nedersta falsen 35–40 minuter, tills den fått fin ljus färg. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med crème chantilly eller vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.