Så var vi hemma igen och allt är tvättat och klart för nästa resa. ) Fast det dröjer nog ett tag. Det är alltid lite tungt att behöva laga sin egen mat efter att ha blivit serverad i flera veckor men den här gången gick det faktiskt lite bättre
Nu är vi hemma och jag får äntligen göra mat, oxfilé pasta med riven parmesan blev det ikväll. Julafton kom och gick, vi har varit på besök i Oslo över helgen och haft en väldigt fin jul, god mat, fina presenter och trevliga människor
Höstens första korvgratäng har ätits på Lisas höjd i kväll. Är både min och Henriks favorit rätt typ och pappa som var här och grattade Mika var också mkt belåten
Eftersom vi är tokiga i mat så uppskattar vi verkligen att våra vänner också är det, och när vi är bjudna till Anne och Ingemar så vet vi alltid med all säkerhet att det kommer att serveras det godaste av det goda
salt, koriander, spiskummin, cayennepeppar, 5 myntablad, några kvistar persilja´(jag hade gärna tagit mer än några kvistar persilja men den tog slut här hemma)
) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
Flera olika glassrecept har avverkats och en del frustration har uppstått under veckan som gått. Den första glassen i min nya glassmaskin blev som en blandning mellan milkshake och soppa, den andra blev också för lös och alldeles för isig
Men jag tröttnar aldrig på grytor. Kanske den mest praktiska och goda maten man kan göra. Man kan variera den precis hur som helst efter smak och vad man har att tillgå
Härliga soliga fredag. Och snart är det helg. Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag till min näringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg"
Äntligen blev det dags. Helrostad blomkål har jag haft på min ”att-göra-lista” länge. Riktigt länge. I lördags köpte jag med mig ett berg med grönsaker hem från Bondens marknad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.