Äntligen fredag och glutenfria kanelbullar
Onlyfemale
Onlyfemale
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Glutenfria kanelbullar
  • 50 gr röd jäst ( jag använde torr jäst denna gång)
  • 75 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör)
  • 2 dl mjölk (alternativt laktosfri mjölk eller rismjölk)
  • 1 dl kokt finriven potatis (helst den mjöliga sorten). Det går även att frysa den rivna potatisen till det är dags att baka.
  • 2/3 dl ljus sirap
  • 1/2 dl strösocker
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1,5 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg till degen och 1 ägg till pensling (går bra att utesluta om du inte tål ägg)
  • 1/2 pkt (250 gr) Sempers lågproteinmix (spara 1/4 dl till utbakning)
  • 1/2 pkt (250 gr) Sempers finmix (spara 1/4 dl till utbakning)
  • (Du kan behöva ca 0,5 – 1 dl mer mix om du bakar med mjölk så att den inte kletar)
  • Fyllning till kanelbullarna
  • 150 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör)
  • 1 dl strösocker
  • 6 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.