2 dl
vatten. Låt koka tills de är mjuka, men rör om ofta för det bränns snabbt vid. Mosa stora bitar med en potatisstöt eller elvisp. Dra kastrullen från värmen och väg moset. Rör ut 1 krm natriumbensoat per kilo mos (finns för den femma på kryddhyllan) och rör ner i moset. Om du har riktigt syrliga frukter kan du söta till det genom att röra ner 200-300 gram socker/kg mos. Men det är egentligen inte nödvändigt.
Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel och kanelbullar
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Stick ner äppelbitarna i smeten. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
50 g jäst. 5,5 dl ljummet vatten. 0,5 tsk salt. 2 msk matolja. 5 dl grahams mjöl. 13 dl mjöl. 3 st rivna äpplen. Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet
Tänkte dela med mig av ett väl beprövat recept på goda, saftiga och givetvis glutenfria kanelbullar. Vad som är lite extra bra med jusr detta recept är att de bara ska jäsa en gång och det är på plåten när de är utbakade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.