Men har lyckats med att sträcka mig i ryggen (fråga mig inte hur för jag har ingen aaaning haha) så det får väl bli till att köra ben fast att det är trappträning dagen efter
Mmm, bakar man så pass mycket som jag gör ibland så tänker man ständigt på nya recept. Jag bad om ett specifikt recept, och vips så kom det en drös med recept på mms… såå himla bra
Jag kom ihåg när jag gjorde dessa kakor för första gången blev helt katastrof, misslyckligt. Mina kakor blir tyngst och hårda *S* men jag skulle inte ge mig up
Jag älska att bakar macarons det mycket rolig och spännande när man se lille fötterna ha reser sig. Det var en special smak för min macarons idag eftersom jag hade köpt rosvatten för länge sen
Sen så älskarjag att baka så dom vanliga recepten kommer att fortsätta att komma. För jag har nämligen bestämt mig för att jag ska samarbeta med viktväktarna
Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Idag intog jag bananpannkakan som en andra frukost tillsammans med jordnötssmör, hallon och en kopp kaffe
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Jag river i lite limeskal och sedan häller jag smeten i valfria fina glas eller skålar. 150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri)
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Macarons eller makron som vi säger på svenska, är svåra att baka tycker jag. Jag har bakat dem flera gånger och mina livs första kan jag skratta ihäl mig åt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.