Grytor i alla dess former och med alla olika sortera ingredienser är väl något av det mest tacksamma när det gäller middagar som man vill förbereda i god tid innan det ska serveras
Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
För nästan ett år sedan bloggade jag detta recept för första gången. Jag plockade fram ett paket nötfärs ur frysen en morgon, men hade ingen aning om vad jag skulle göra med det
Självklart åt vi inte bara glögg, pepparkakor och chokladmintkaka i fredags när morfar var här. Nä, jag hade även gjort ett storkok med Boef Bourgignon
Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Låt sniglarna rinna av i en sil och skölj dem i kallt vatten. Hacka den gula löken och vitlöken och fräs med en liten klick smör i en het stekpanna tillsammans med sniglarna
En av de allra godaste köttgrytorna, om ni frågar mig, är Boeuf Bourgignone. Faktum är att jag en gång för länge sedan blev bjuden hem till en kille på just denna rätt och blev kvar i hela sex år
Jag har också funderat en del på Julia et Julie den senaste tiden, eller, fransk mat i allmänhet och Boeuf Bourgignon i synnerhet är något jag tänker på rätt ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.