Älgfärsjärpar med bacon och trattkantareller i mustig rödvinssås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 msk torkade trattkantareller
  • 2 msk rårörda lingon
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 12 skivor bacon
  •  
  • Sås
  • ½ gul lök
  • 1 morot
  • Smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk mörkt muscovadosocker
  • 3 dl kraftigt rödvin
  • 2 dl vilt- och kantarellbuljong av fond på flaska
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • 2 enbär
  • 2 msk maizena
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk torkade trattkantareller
  • blötlagda
  • ½ dl frysta lingon
  •  
  • Puré
  • 1 kg mandelpotatis eller annan mjölig potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl grädde
  • 25 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker
  •  
  • Servering
  • Lättkokt broccoli

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.