ÄlgfärsbiffarmedVästerbottensost. Mängder med bär finns i skogarna, god mat och dryck i veduppvärmd stuga gjorde firandet med den bästa Vän jag kan tänka mig riktigt fint
500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
500 g torskfilé, fryst 1 l vatten 50 g salt [ca 3 msk] 50 g smör 1 kruka färsk dill 75 g Västerbottensost, riven 1,5 dl pankoströbröd, rostat 1 citron, finrivet skal
Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Ta ut och dela på längden. Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten
Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smör. Ställ åt sidan, med lock på. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnit priser och grejer
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Jag tänkte att de kanske skulle passa bra till stuvade makaroner, så jag kokade därför ihop en sats stuvade mackisar och serverade dem med de uppvärma bollarna
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzel och då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat med skinkstek
Krydda med salt och peppar. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme. Jag provade hans recept på rödbetsbiffar ochstuvade morötter och blev riktigt nöjd
Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.