Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. men med lite förberedelser funkar det med även om jag skulle föreslå det till en helgmiddag, gärna söndag
Koka upp med vatten och creme fraische en skvätt vin, timjan och salt samt en klyfta skivad vitlök. När biffarna är klara kan man blanda ner steksky med såsen
Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. ATT TOPPA MED. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smör. Ställ åt sidan, med lock på. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnit priser och grejer
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Krydda fisken med (salt och) peppar. Men jag hittade det jag hoppats på och lite till. Vispa ihop grädden med timjan, fond samt lingonsylt och slå det runt om laxen
Börja med att finhacka timjan och riv osten på rivjärnets grova sida. Servera med hasselbackspotatis, champinjonsås, svartvinbärsgele samt någon god sallad
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.