Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Lingonoch lax lät ju hur galet som helst. Men jag hittade det jag hoppats på och lite till. Vispa ihop grädden med timjan, fond samt lingonsyltoch slå det runt om laxen
2 bröd ca 1 kg frukt och nötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ett mycket saftigt rågbröd med knapriga solrosfrön och sötsyrliga tranbär. Strö över frön eller gryn på bröden och ställ ner formarna längst ner i ugnen
Häll filmjölken, lingonsyltoch sirapen i en annan bunke och blanda ihop det. Häll sedan filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Skala de kokta äggen och separera vitan från gulan. Hacka vitan och mosa gulan fint. Blanda hackad äggvita, mosad gula och finhackad rödlök med majonnäs
Den här typen av råglimpa, smaksatt med citron och brödkummin, är vanlig i Baltikum. Limpan har en härlig rågsmak och blir lite lagom syrlig av citronen
Blanda ihop allt utom vatten, jäst, filmjölk och sirap i en bunke. Häll över det kokande vattnet, och låt svälla under några minuter tills blandningen är fingervarm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.