se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Som tur var åkte jag och handlade samma kväll och kunde inte sluta tänka på inlägget om brysselkål
Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Hacka paprikan och strö över den och riven ost. Servera kycklingen tillsammans med kokt ris och lite goda grönsaker
Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Många brukar tycka det är svårt att laga till vilt och dessutom tar det sådan tid, hör jag ofta. Men med lite älgfärs i frysen kan du snabbt blanda ihop vanliga "pannbiffar" och servera med te
Jag sitter i skrivande stund och känner mig lättad. Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Vi har haft lyxen att få en massa älgkött av svärfar som jagar och härom helgen var vi och hälsade på svärisarna som bor i Bergslagen och hittade hur mycket trattkantareller som helst
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkåloch schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.