Älgfärsbiff, mild grönpepparsås, sauterade sockerärtor och brysselkål
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser för 6 personer
  • 800 g Älgfärs
  • 2 st Ägg, ekologiska
  • 4 msk Potatismjöl
  • 1 dl Grädde
  • 0,5 dl Mörk öl
  • 3 msk Viltkrydda (finns färdiga mixer men annars mortlar du lite lagerblad, enbär, timjan)
  • 1 msk Timjan, mald
  • 4 msk Smör, osaltat
  • Salt- & vitpeppar från kvarn
  •  
  • Grönpepparsås
  • 4 msk Smör, osaltat
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 msk Dijonsenap
  • 3-4 msk Grönpeppar i lag (välj din önskade styrka genom mängden grönpeppar)
  • 6 dl Viltfond
  • 3 dl Grädde
  • 3 msk Cognac
  • Salt- & vitpeppar från kvarn
  • Ev. ca 3msk Maizena majsmjöl utrört i lite viltfond eller grädde

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.