4 laxbitar á 150 grsesamfrön1 broccolihuvuden bit purjolök2 dl kokta svarta bönor3 msk vitvinsvinäger1 msk kallpressad rapsoljasalt & pepparBlanda i en skål. 1 dl japansk sojasås1 dl mirin, japanskt risvin ( eller 1 dl vit vin )4 tsk råsocker1 msk riven ingefäraBlanda ihop teriyakisåsen och skeda över 4-5 msk över laxen och låt stå minst 30 minuter. 4 laxbitar á 150 grsesamfrön
Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Tillsätt laxen och koka på svag värme 3-5 min. 400 g laxfilé. Fräs grönsakerna i smör-&rapsolja i wok eller stekpanna 2-3 min
Det här är en lätt och fräsch rätt som jag tycker går väldigt snabbt att laga. Såsen är en ganska så fet sås, vilket vi som äter LCHF gillar och man kan välja att göra den mild eller lite mer stark i smaken genom att öka eller minska mängden wasabi
Stek laxen i smör på mjuk temperatur. Hyvlad vitkål (mest)skuren purjohyvlad morot ev lite broccoli eller något annat med grön kulör+lite apelsinsaftfinriven grönsaksbuljongkokos+lax+turkisk yoghurt 2 dlskal av 1/2-1 apelsin (smaka av) salt1/2 chilliJaha
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.