Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Förförisk fransyska i ugn. Friends and lovers, här följer en långkörare. Vi kastade i lite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen
1 bit fransyska. 3 msk passerad tomat. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bit fransyska. 3 msk passerad tomat
Igår tillagade jag en kalvfransyska i ugnen under några timmar. Jag steker löken länge på medelhög temperatur i ister, låter den torka på papper och ställer sedan i den i ugnen på låg temperatur
Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.