Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en finbitfransyskai helgen som gick så fick det blisöndagsmiddagen
Bryn köttet i matfett runt om i en stekgryta. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Stek köttet i smör istekgrytan runt om så den får fin färg. Putsa köttet rent från synligahinnor. Lägg i klyftad lök och tjockt skivade morötter och låt dem steka med en stund
Skär baconet imindrebitar och hacka löken. Stek lök och bacon några minuter och lägg åt sidan. Stek lövbiffenhastigti smör på hög värme, nån minut på båda sidor
½ dl kinesisk soja. Såsen till denna steken blev helt enkelt underbar 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft 3 dl vatten ½ dl kinesisk soja 5 svarpepparkorn 5 kryddpepparkorn 2 lagerblad 2 tsk timjan 2 tsk persilja 1 st gul. - Läs hela inlägget här 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött. 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 tsk timjan. 2 tsk persilja
Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sigi ugnen medan du pysslar med annat
Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snittii köttet och stoppa invitlöksklyftor och rosmarinisnitten
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Tillservering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Tillservering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Förföriskfransyskai ugn. Friends and lovers, här följer en långkörare. Vi kastade ilite goda rotfrukter med ca en timme kvar av tillagningen, spadet fick utgöra såsen
Skär i tunna skivor. 1 bitfransyska. 1 gul lök skuren i klyftor. 3 skivadevitlöksklyftor. 1 tsk timjan. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bitfransyska. 1 gul lök skuren i klyftor. 3 skivadevitlöksklyftor. 1 tsk timjan
Igårtillagade jag en kalvfransyskai ugnen under några timmar. Efter tillagningen brukar jag lägga den i en påse tillsammans med olja, vitlök, rivetcitronskal och lägga den i kylen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.