Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat tillsammans medtomaterna. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner ochdärmed har det inte funnits tid
Blanda ner en påse pulversås av vardera grönpeppar och gorgonzola, häll på grädde, citronpeppar, svartpeppar, cayennepeppar, lite salt, en halv smulad köttbuljongtärning, tomatpuré, grädden och låt koka upp
Stek den i smör, krydda med lite salt och peppar. Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning med fläskfilé
Förra gången använde jag cambozola och serverade med en krämig kantarellrisotto, men den här gången använde jag blå/vit mögelost och lät det fyllda köttet puttra i lite grädde efter stekningen
Se där en krämigoch god sås på ett kick. De soltorkadetomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkadetomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.