400 g fläskfilé. Börja med att fräs fläskfilen med lite olja eller margarin så att porerna täpps igen. Lägg filén i en ugnssäker form och ställ den sen i ungnen i 15 minuter
Koka pastan enl anvisning på paketet. Skär kassler i cm-stora bitar samt finhacka shalottenlöken, fräs i lite smör i en stekpanna på inte allt för hög värme då bränner löken och blir bitter
Bryn fläskfilén runt om så den får fin färg. Salta och peppra med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar. Rulla in fläskfilen i lite folie och sätt in i ugnen ca 20 minuter i 200°
1 fläskfilé. Skär köttet i tunna skivor. Bryn det i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock)
600 g fläskfilé. Dela filén på längden,dela sedan varje längd i 3-4 delar. Peppra den och lägg i en ugnsform, smula över buljongtärningen och champinjonerna
Jag hade redan bestämt mig för fläskfilé då vi hade diskuterat detta på jobbet. Diskussionerna handlade om att fläskfilé inte riktigt faller på läppen då denna del oftast är ganska torr och inte smakar så mycket och hur man skulle göra för att denna omtalade grisdel skulle kunna tillagas på ett bättre sätt
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.