Det här är min hemgjorda sushi med min favorit sushi, Dragon roll i mitten. Den här Dragon roll har jag köpt på en sushi restaurang, där kocken visade hur jag skall göra den
250 gram sushiris. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda risvinäger och socker tills det löser upp sig, och blanda sedan försiktigt ner det i riset
Sushin. Lägg en crêpe på en sushimatta eller en bit smörpapper. Ta hjälp av sushimattan eller pappret för att vika ihop crêpen över fyllningen och sedan rulla ihop den hårt
Jag fullkomligt ÄÄÄLSKAR sushi och skulle kunna äta det varje dag. Men efter att ha testat ett nyttigare alternativ kan jag inte mer än buga och bocka för blomkålssushi
Sushi, busplaneten och hårfärg. När det blir lite tråkigt hemmavid drar vi på stan och äter sushi och åker på busplaneten och shoppar och går i affärer och besöker ställen och vänner ^_^ Förra veckan var fylld med roliga saker
Förra veckan passade vi på att prova Westermalms sushi på Hantverkargatan. Det som gör Westermalms sushi lite speciella är dels att de använder en stor variation av råvaror, med många olika sorters fisk (och ingen tonfisk, ål eller jätteräka på menyn
Igår gjorde jag sushi. Jag gjorde två olika varianter av min favoritsushi, Sushi Maki (sushirullar). Massa sushi blev det, ungefär 50 st, bara till mig själv
En kollega vid namn Julia ( Tack Julia) omvände för bara någon månad sedan mitt hat mot sushi. Jag är en kött och potatistjej och har endast smakat sushi på en skitvidrig och otroligt otrevlig restaurang på Drottninggatan i Stockholm
Jacob & Sandra fixade förrätten som blev en super läcker sushi bricka, till huvudrätt grillade Daniel & svärfar kycklingspett som svaldes ner med rätt många flaskor vin
För att komma in i det igen och för att ge mig en rättvis chans bestämde jag mig för att min fastemiddag skulle bestå av det jag helst av allt äter - sushi
425 g sushiris. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Halstra laxen i en stekpanna på medelvärme 4-5 minuter på ena sidan, vänd och stek andra sidan 1 minut
Gör sedan sushisåsen. Servera maki-sushi med sushisås. 250 g sushiris. Skölj riset i ett durkslag tills vattnet är klart, låt det rinna av och koka upp det i en kastull med ½ liter vatten och låt svälla under lock ca 25 minuter
Skölj sushiriset, låt det koka upp med 1 3/4 dl vatten, och småkoka under lock på svag värme ca 15 minuter. Linda in varje sparrissushi med en strimla nori, sätt fast ändarna med 1-2 riskorn. 120 g sushiris
4 dl sushiris. Låt laxen halvtina medan resten förbereds. Skölj riset ordentligt genom en sil. Låt riset ligga och svälla i vattnet i en kastrull 30 minuter