Skär den röktalaxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Placera laxskivorna på brödskivorna. 100 g kallröktlax. Skiva avokadohalvorna lite på snedden och placera dem bredvid brödet med laxen på 2 tallrikar. 100 g kallröktlax
600 g röktlax. 1600 g röktlax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Det är så enkelt att det kan tänkas att vi aldrig mera kommer att köpa hem varmröktlax från affären, ja så vida vi inte ska bjuda hem hela Petters följe på varmröktlax, då måste vi nog först investera i ett helt rökeri
Röktlax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. Några minuter innan servering tillsätter du laxstrimlorna, smakar av med peppar, örter och kanske salt (såväl fonden som laxen har egen sälta)
Till den röktalaxen, som blev suveränt god, gjorde vi en sallad med sockerärter, avokado, blandade salladsblad, rädisor, nypotatis och rostade solrosfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.