Per Morbergs buljongbräserade fläskkotletter
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 tjocka fläskkotletter med ben (ca 700–800 g)
  • Smör till stekning
  • 50 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 purjolök
  • använd bara en bit av det vita
  • 1 l ljus mustig kött- eller hönsbuljong
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan och rosmarin
  • några kvistar
  • valfritt
  •  
  • Champinjonsås
  • 300 g champinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl portvin
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  •  
  • Impotatis
  • 700 –800 g mellanstora potatisar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 liten gul lök
  • Buljong från kotlettkoket
  • 1 lagerblad
  • Salt
  •  
  • Tillbehör
  • ½ kruka persilja
  • finhackad
  • ½ kruka timjan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.