Denna gång försökte jag hetsa upp några fläskkotletter. Själv tycker jag fläskkotletter kan vara allt från hur goda som helst till rätt tråkiga beroende på hur dom handlades
Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i smör i en järngryta. Skala och skär rotfrukter och lök i bitar och låt dem bryna med kotletterna på slutet
Lägg skivad tomat på kotletterna. Lägg kotletterna överst. 4 portioner4 stora fläskkotletterSmör till stekningSaltPeppar4 skivade tomater2 dl riven ost, mozzarella eller gräddost2 tsk färsk eller fryst hackad basilika eller 1 tsk torkadServering2 msk tomatpuré2 dl grönsaksbuljong2 msk klippt persilja1 krossad vitlöksklyfta4 portioner pasta Skär bort det mesta fettet, skåra kanten. Stek kotletterna i smör ca 2 minuter per sida. 4 stora fläskkotletter
Kotletterna steks nätt och jämnt färdiga innan de ställs in i ugnen med mozzarella och tomat. Med lite basilika så har vi ju fläskkotletter caprese vetja
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga