Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
utmärkt tillsammans med köttbullar, biffar, revbensspjäll eller några skivor julskinka. Denna härliga rödkålssalladmed apelsin, fikon och saltrostade pumpakärnor passar t
Och extra kul att få äta med händerna. Lägg i revben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot. Slutklämmen med en glaze och griljering i ugn ger både krispig och fin yta och underbar, ännu godare smak
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som vi skåningar (och säkert flera med oss) tycker om
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren). Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga
Fyll på med vatten så det knappt täcker. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.