Långpannebröd
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • När det är så varmt ute som det är nu och man ändå vill baka sitt eget matbröd tar jag till det enkla. Matbröd i långpanna, det går snabbt.Bara att trycka ut i långpannan efter första jäsningen.50 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 1 dl linfrön
  • anis och fänkål efter tycke och smak
  • 5 dl mixat dinkel och rågsikt
  • 7 dl vetemjöl (jag byter alltid ut 1-2 dl mot durumvete för att få spänsten)
  • Sätt degen som vanligt och låt den jäsa i 40 minuter Tryck ut den på en bakpappersklädd plåt.
  • Jäs 30 minuter och grädda i ca 200 grader i 15 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.