Lägg upp på ett fat och servera med citrusaioli. Smaksätt med finhackad vitlök, salt och peppar. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull till 180 grader
Saken är den att det finns många olika sätt att tillaga fish and chips på, detta är en av mina favoriter och hade jag varit i England hade jag dränkt mina pommes med vinäger
Fish and chips, elakt beskrivet som pommes frites med fiskpinnar och remouladsås. - Nej, jag sätter mig hellre ned framför ett bord dukat med tunnskuren parmaskinka, några melonbitar och ett glas prosecco eller två
Salt & svartpeppar. Salt & peppar. Salt & svartpeppar. Salt & peppar. 4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips
Man kan panera vilken vitfisk som helst och med fördel gädda. Man kan väl säga att Fish´nchips är Englands nationalrätt, det kan man väl förstå eftersom det är sanslöst gott samt otroligt enkelt att göra
Drycken som man sköljer ner en fish and chipsmed är självklart en öl eller ale. Visst är det onyttigt med allt detta friterade, men äter man det inte ofta så är det ju helt ok att någon gång då och då lyxa till det
Servera med en citronklyfta (eller vinäger) och remouladesås. Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Vi började medFish´nChips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´nchips
Börja medChipsen. Gnid in potatisklyftorna i olivolja, salta och krydda med grill eller pommeskrydda. Det resulterade i världens godaste Fish & Chips på abborrfilee
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.