Krydda lammsteken runt om med salt och peppar. Vi avslutade dagen med att svägerskan bjöd på middag och nu är vi hemma med halmen igen och barnen ligger och sussar sött i sina sängar
Blanda ihop lök, vitlök och paprika med kryddorna och lammfärsen för hand eller med degkrokar. skala och finhacka lök och vitlök, rensa paprikan och finhacka den
Servera tex medugnsrostade grönsaker. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
I lördags kväll grillade vi med våra gäster och jag hade införskaffat lite god färskpotatis. Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Gräddigpastasåsmed vitlök, svamp och persilja. Det går bra om den är klar innan såsen, häll av den och skölj med lite kallt vatten för att avstanna tillagningen
Rulla ihop steken och bind med ett bomullssnöre så den håller ihop. Krydda, bred på örterna, citronskalet, den pressade vitlöken, de delade oliverna och den smulade fetaosten
Lammstekmed ben. Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Servera lammet medugnsrostad potatis, morötterna, myntasåsenoch spenat som är snabbt uppvärmd i en stekpanna med lite smör och några droppar citron
Men när en gör något så gott och simpelt som detta så vill man ju bara dela med sig. Stek dem på medelhög värme i en stekpanna med lite olja tills de fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.