Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Egentligen vet jag inte alls varför, men jag fick ett plötsligt sug efter pilgrimsmusslor. Idag ska jag bjuda er på ett riktigt gött recept, som jag formulerade i huvudet medan jag styrde stegen till marknaden i morse
I glaset smuttar vi på en frisk Chablis med inslag av gula päron, smör, äpplen och citrus. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök
Servera såsen till smörstekta laxfjärilar och broccoli. Krydda med salt, peppar, ketchup och citron. Paprikagräddsås med dill 2 port. Paprikagräddsås med dill 2 port
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Pilgrimsmusslormed brynt persiljesmörPilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.