Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 36 Recept
Mina Favoriter
Kålsoppa med frikadeller

Kålsoppa med frikadeller

Vad gör man med vitkål som börjar se lite ledsen ut i kylskåpet. Jo, man kokar kålsoppa. och har man dessutom köttfärs hemma så rullar man små frikadeller till
Kokt blomkål med skinksås

Kokt blomkål med skinksås

Skär av blasten och skär ev de spädare bladen i breda bitar. Skölj blomkålen. Skär ett kryss i blomkålens stock eller klyv huvudet
Slottsstek

Slottsstek

Bind upp köttet med bomullssnöre till en jämn form. Bryn köttet i fett runt om. Långsam bryning ger en finare stekskorpa
Florentinsk kassler II

Florentinsk kassler II

Tina spenaten i mikron eller på svag värme i en kastrull. Häll av vattnet och fräs spenaten några minuter i matfett
Kassler florentine

Kassler florentine

Sås. Vispa samman grädde och vetemjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt sjuda 3 minuter
Kassler med äpple

Kassler med äpple

Skiva kasslern i 1 cm tjocka skivor. Bryn dem i lite matfett på båda sidorna. Peppra lätt. Lägg över dem i en ny stekpanna
Svampgratinerad kassler

Svampgratinerad kassler

Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken
Hummus på Jordärtskocka

Hummus på Jordärtskocka

Gott till sallad, fisk, på kex och som dipp. Ett alternativ till den vanliga kikärtshummusen är att göra den på jordärtskocka
Hollandaise & bearnaise på 3 min

Hollandaise & bearnaise på 3 min

Vem har sagt att det behöver vara svårt att göra så kallade emulsionssåser som exempelvis bearnaise och hollandaisesås
Frittata med ädelost

Frittata med ädelost

Frittata med ädelost. 1 (ca 200 g) sötpotatis skuren i tärningar. 125 g färsk broccoli i små buketter. 1/2 grovhackad rödlök
Friterad fiskfile med sötsur sås

Friterad fiskfile med sötsur sås

OK, dags att ta sig an en grymt misshandlad rätt. Alla har väl plockat åt sig stackars fisk-, fläsk- eller räkbitar innbäddade i enorma mängder frityrsmet från något sunkigt lunchbuffebord
Sherrydoftande skinka

Sherrydoftande skinka

Sätt ugnen på 250 grader. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Häll sherryn över skinkan
Halstrad skinka med gräddkokt lök

Halstrad skinka med gräddkokt lök

Skär löken i så tunna skivor som möjligt. Stek den mjuk, på svag värme, i smör utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar
Halstrade pilgrimsmusslor med smak av vitlök och chili

Halstrade pilgrimsmusslor med smak av vitlök och chili

Redan fredag kväll. ) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Smörstekta pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor

Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Inlagd sill

Inlagd sill

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna. Lägg sillfiléerna i lagen och ställ i svalt i minst ett dygn
Citronsås till fisk

Citronsås till fisk

Blanda i en kastrull grädde, crème fraiche, lite gurkmeja för färgen, (Färgen blir starkare när det blir varmt
Fiskburgare med örtdressing

Fiskburgare med örtdressing

Ibland är det bra att vara lat. I höstas brydde jag mig inte om att tömma krukorna med örtkryddor som står bredvid uteplatsen – och i helgen kunde jag skörda rekordtidig oregano
Fiskburgare med parmesan och varm citronsås

Fiskburgare med parmesan och varm citronsås

Fiskburgare med parmesan istället för sesamfrön som jag brukar göra blev kanon. Här med den syrliga härliga varma citronsåsen och en fräsch sallad med ångkokt broccoli, avokado, rödkål, tomat och ruccola