Men mat behöver vi och se det här receptet som en liten inkörsport till hösten med denna ljuvliga skinkstekmed massor av höstsmak från årstidens primörer som blommat ut
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln
Lägg ner köttet som du gnider in med salt, svartpeppar och ingefära. Serverade den med kokt potatis och en sås gjord på en del av skyn som var kvar i grytan, reducerad med lite grädde
Men i stället bjuder jag på mammas skinkstek som är bland det bästa jag vet. För egen del trivs jag med hösten och har ingen ångest för att sommaren har gjort sitt även om det har blåst ganska ljumma vindar den gångna helgen
Lägg även ner skinksteken och slå på fond, vatten och krydda med svartpeppar och torkade örter. Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Själv är jag hemma med sjuk son idag så jag ska se till att pyssla om honom ordentligt. Förra veckan fick jag tag i en billig skinkstek som fick bli söndagsmiddag igår
Igår var det extrapris på skinkstek, från de svenska gårdarna. Vanligtvis är det fläskkarré som får följa med hem från matbutiken, mycket kött för en billig peng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.