Den här är en favorit och ett klart måstetill varje jul. Nu idag när jag skulle göra den så hade jag givetvis ingen lingonsylt, tur att det bara tar typ 5 minuter att göra egen lingonsylt när man har frysta lingon… så det blev iallafall en kaka
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Den där smakrika och mytomspunna osten från Burträsk som gör allting, till och med den enklaste lilla paj, så oemotståndligt god
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Skiva baguetten och osten. Då måste ni testa denna somriga förrätt – chevre chaud med jordgubbssalsa. Såååå gott och så vackert att ställa fram till gästerna
Du som följer mig på Instagram har kanske sett lite bilder från helgen dock. Ordning och reda på det nu, i veckan kommer det massor av goda recept du kan använda dig av till midsommar
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Men i detta recept så ni hålla till godo med köpevarianten som är god tycker jag. Har kommit över ett recept på egen matjessill som jag ska testa framöver
Bryt kavringen i bitar och kör i matberedare till smulor. Smält smöret och tillsätt och kör lite till. Fördela blandningen i formen/formarna och tryck till lite
Hur som haver kommer här 5 tips till midsommaraftonens grillmiddag (efter sillen förstås), 3 efterrätter med jordgubbar och 3 tips till en sen frukost dagen efter. 5 tips till midsommarmiddagen. 3 enkla efterrätter till midsommar. … Och 3 tips till frukosten dagen efter. 5 tips till. 3 tips till. 5 tips till. 3 tips till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.