Kikärtor och hummus är mycket billig mat, både för vegetarianer och köttälskare. När man ändå blötlägger och kokar kan man ju lika gärna ta en större mängd än vad som går åt till hummusen
Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom. Förr i världen köpte jag färdig hummus ibland men den är inte lika god som den här egenmixade, så nuförtiden gör jag alltid en egen
Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, sambal oelek, maizena och 1 msk smör-&rapsolja
Koka bulgur i buljongen. Låt kallna. Skala och hacka löken. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar
Recept. hermana. mån, 2013-07-29 16. 21. 15min. (1). Om du har köpta kikärter, skölj dem. Kör kikärterna i matberedaren (med lite, lite vatten) tills det blir en slät smet utan klumpar
Den här röran kommer ursprungligen från Libanon men serveras i hela mellanöstern. Den passar utmärkt som tillbehör till kött och kyckling, gärna till grillat eller som förrätt tillsammans med bröd och oliver
Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet. På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar
Hummus är en nyttig kikärtsdippa som passar att ätas till det mesta och är enkel att göra. Detta recept ger dig den perfekta hummusen, sådär härligt krämig och riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.