Det var nästan med besvikelse som jag insåg att det var strålande väder ute när jag vaknade. När vi åt ugnsgratinerade havskräftor för ett tag sedan, tänkte jag att något liknande skulle passa att göra även med hummer och på det spåret är vi
6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
En och annan tripp ut ur huset för att köpa förnödenheter eller för att träffa en och annan vän, annars spenderas större delen av tiden lekandes med klossar på golvet eller tittandes på Netflix
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Jordärtskocks- och potatisgratäng, en krämig sådan med västerbottenost, galet gott. Har ni testat en tryffelsky till balsamicomarinerad helstekt nötytterfilé
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Toppa med parmensan, kapris och ev lite mer salt och peppar Rotselleri. Rotselleri. Fritera kapris i rapsolja (funkar säkert med icke friterad kapris också)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.