6 1 rotselleri (à 500 g) 1 bananschalottenlök 1 vitlöksklyfta 50 g smör salt hackad persilja att strö över 1/2 dl finriven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Skala rotsellerin och stek den i olivolja på medelhög värme tills den är gyllenbrun, tillsätt smör, timjan, lagerblad och vitlök och stek några minuter till
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Skala och riv vitlök och blanda med olja och honung i en skål. Bakad rotselleri. Tillsätt creme fraiche och honung och mixa slätt med hjälp av en stavmixer
Rotsellerin är klar när den är mjuk rakt igenom, testa med en tandpetare. JP lät minst sagt tveksam när jag sa att jag ville laga ugnsbakad rotselleri som förrätt till vår heliga lördagsmiddag
Borsta rent rotsellerinmed rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja
Skrubba ordentligt rotsellerin & pensla med olivolja. Fantastiakt tillbehör eller bara som den är - mjuk rotselleri serverat med kryddsmör som tillsammans smälter i munnen
En av rätterna vi åt i torsdags var den här löjligt goda, långbakade rotsellerin som vi serverade med hasselnötter, parmesan, citronmajonnäs och löskokt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.