Jag ska snart försöka samla mig till ett Italieninlägg, men till dess får ni här ett recept på nötytterfilé, som maken och jag avnjöt som firarmiddag när han fyllde år för ett par veckor sedan
Jag önskar sannerligen att jag kunde fånga på bild hur gott det här var. Jag hade egentligen tänkt göra en vanlig rödvinssås till den ugnsbakade nötytterfilén, men eftersom det stod en flaska med lite glögg kvar efter julens utsvävningar så bestämde jag mig för att sätta sprätt på såsen med den
Det här blev en ny favorit som jag kommer laga igen. Till två portioner skalade och skivade jag 300g jordärtskockor och skivade dem i ca cmstora bitar, de fick ligga i vatten och tillsammans med en bit citron så att de inte blir mörka
Så denna sköna fredagkväll när vi tar fram grillen och grillar härliga karréskivor serveras dessa tillsammans med en krämig jordärtskocksgratäng med timjan och västerbottenost
Sätt ugnen på 225°. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna. Reducera, koka ihop vispgrädden tills hälften återstår
Jordärtskocksgratäng4 pers200 g Philadelphiaost1 dl crème fraiche3 vitlöksklyftor, rivna1 citron, rivet skal från hela och pressad saft från halva2 dl riven ost1 tsk paprikapulverflingsaltnymalen svartpepparriven muskotnöt1 kg jordärtskockor2 skivor vitt bröd, smulade1 näve repad färsk timjanflingsaltsvartpepparolivoljaSätt ugnen på 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.